Coneix aquest projecte

El CERMI recull a Nova York el "Nobel" de la Discapacitat

El  Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), organisme del qual forma part el COCARMI, va rebre el 10 de setembre  a la seu de l’ONU a Nova York el premi Franklin D. Roosevelt dels drets de les persones amb discapacitat. El CERMI representava Espanya com l’ l'estat més avançat en l'aplicació de polítiques sobre drets de les persones amb discapacitat. El CERMI va rebre el guardó com a entitat de la societat civil en favor dels drets humans de les persones amb discapacitat.

El premi, estat concedit per la fundació Lantos per als Drets Humans i la Justícia i l'Institut Roosevelt, és conegut popularment com el ‘Nobel’ de la discapacitat, i té una dotació de 50.000 dòlars. El premi ressalta especialment la necessària participació de la societat civil en l'aplicació de la Convenció de l'ONU, de la qual el CERMI és organisme independent de seguiment. En el moment en què es va decidir atorgar a Espanya el reconeixement, el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki Moon, ja va dir que en el cas del nostre país s'aprecia un “exemple de permanent esforç de la societat en la lluita pels drets de les persones amb discapacitat”. Amb el premi es vol afavorir el progrés dels estats en l'àmbit dels drets humans, amb especial referència a la inclusió de les persones amb discapacitat, amb l'objectiu d'aconseguir la seva participació “plena i igualitària” en tots els àmbits de la societat.

El CERMI confia així que el Franklin D. Roosevelt International Disability Awards atorgat a Espanya i a la seva societat civil representi un “esperó” per continuar en l'avanç dels drets, la inclusió i el benestar de les persones amb discapacitat i les seves famílies. 

historic

El Tercer Sector Social atén 430.000 persones més des que esclatà la crisi

3 d'octubre de 2013.- Des que va esclatar la crisi, el Tercer Sector Social  de

Una guia recull 10 vies verdes espanyoles accessibles per a tothom

30 de setembre de 2013.- La Plataforma Representativa Estatal de persones amb di

L’atur entre els discapacitats creix gairebé un 100 per cent des de l’inici de la crisi.

17 de setembre de 2013.- Així es desprèn de l’Informe del mercat de treball de l

El CERMI recull a Nova York el "Nobel" de la Discapacitat

El  Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), organisme del qual for