Tens queixes sobre accessibilitat a metro, tren i ferrocarril? Denuncia-ho!

destacat

Ascensor a l'estació de FIra de TMB (Foto: TMB)

5 d'octubre de 2017.- Ets una persona amb discapacitat visual i creus que els accessos al metro i al tren no estan ben senyalitzats al paviment? Ets sord/a i trobes a faltar informació en pantalla quan hi ha alteracions de servei? Hi ha ascensors i/o rampes per accedir amb comoditat a les andanes de Metro, Rodalies o de Ferrocarrils de la Generalitat? Estan els vagons adaptats perquè hi accedeixin les persones usuàries de cadires de rodes? Us podeu desplaçar per les instal·lacions ferroviàries i fer la compra de bitllets sense l'ajut de terceres persones?

Per conscienciar sobre aquesta problemàtica, la campanya HAccesibilidad llançada enguany pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) dedica el mes d’octubre a recollir les queixes i/o denúncies sobre els problemes i manca d'accessibilitat dels espais, béns i serveis ferroviaris i de metro.

El CERMI recorda, al respecte, que la manca d'accessibilitat en aquest tipus de serveis públics no només atempta contra la legislació vigent, sinó contra l'europea i contra la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, ja que viola el dret a la llibertat de moviment de les persones amb discapacitat, que queden així convertides en ciutadans de segona.

La campanya té el seu propi perfil de twitter, @HAccesibilidad i vol conscienciar sobre l'accessibilitat universal com a qüestió de drets humans i lluitar contra les barreres que encara patim les persones amb discapacitat, barreres que representen una discriminació i una violació dels nostres drets. La campanya fa èmfasi que tots els productes, béns, entorns i serveis siguin accessibles, d'acord amb els criteris d'accessibilitat universal.

Si et sents discriminat/da perquè no pots accedir de manera autònoma als serveis de metro, tren i ferrocarril, tens el dret de denunciar-ho. Ara és el moment!

Com ho pots fer?  A través de: Twitter, seguint el perfil @H_Accesibilidad i utilitzant l'etiqueta #HAccesibilidad; Facebook, clicant "M'agrada" i compartint la pàgina https://www.facebook.com/Horizonte.Accesibilidad.4.12.2017; i correu electrònic, escrivint a horizonteaccesibilidad2017@cermi.es. 

Imatge: Ascensor per accedir a l'estació de Fira de TMB (Foto:TMB)  

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat