Mercè Batlle, elegida nova presidenta del COCARMI, principal plataforma de la discapacitat a Catalunya

destacat

Antonio Guillén i Mercè Batlle, un cop fet el relleu

 

28 de juny de 2022.- Mercè Batlle Amorós va ser escollida ahir, per unanimitat, nova presidenta del Comitè Executiu del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma del moviment associatiu de la discapacitat a Catalunya, on viuen més de 634.000 persones amb alguna discapacitat reconeguda. 

En les seves primeres declaracions com a presidenta, Batlle va dir que “hem de treballar per assolir un discurs plural i cohesionat i esdevenir plataforma representativa dels diferents col·lectius, deixant palès que tots som únics”, i sempre “respectant i garantint l’autonomia i independència de totes les entitats membres”.

Més enllà del propi sector, Batlle vol, durant la seva legislatura, “consolidar el COCARMI, que trobi el seu encaix amb les noves representativitats sectorials que han anat sorgint i sigui capaç que en totes les seves reivindicacions i actuacions incorporin la veu de la discapacitat i la salut mental”.

L’elecció es va fer en el marc de l’assemblea general extraordinària del Comitè, en la qual va prendre el relleu d’Antonio Guillén Martínez, qui ha encapçalat l'entitat els últims vuit anys i era, fins fa poc, el president de l’entitat federada Ecom.

A tall de comiat, Guillén va fer un breu balanç de les seves dues legislatures  com a màxim referent del Comitè, una “etapa complicada” però amb algunes fites, com la constitució del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat), l’inici de les reunions del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat o la incorporació de noves entitats. Guillén es va referir també a la paralització de serveis arran de la pandèmia ocasionada per la COVID19 i als recurrents problemes de finançament de les entitats, “amb les seves conseqüències en les relacions amb les administracions”. En la mateixa línia va mencionar, entre les assignatures pendents, el finançament del mateix COCARMI, imprescindible perquè pugui exercir el seu “lideratge” al sector de la discapacitat i mantenir la seva acció davant del Govern.

Primera presidenta

La presidència de Batlle significa la introducció de diverses novetats en la història del COCARMI. La que fins ara era tresorera de l’entitat s’ha convertit en la primera dona al capdavant del Comitè. Batlle, mare de la Mercè, una noia amb pluridiscapacitat, és també presidenta de la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT), una entitat a la qual ha donat un fort impuls i visibilitat. D’altra banda, també ostenta el càrrec de presidenta, des del 1996, de l’associació lleidatana Aremi, motiu pel qual vol incidir i posar en valor l’activitat de les entitats de primer nivell d’arreu del territori.

Entre els objectius i projectes de Batlle pel COCARMI de cara als pròxims anys figuren vetllar pel compliment de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i recuperar l’agenda de reunions amb els diferents organismes i administracions, així com reforçar les aliances  amb altres entitats.

Sota el seu mandat, el COCARMI celebrarà l’any que ve els seus primers 25 anys de vida i farà balanç de les fites aconseguides durant aquest primer quart de segle.

El nou Comitè Executiu es completa, per odre alfabètic de les federacions, per Raimon Jané (ACAPPS), Frederic Crespo (COCEMFE Catalunya), Carles Campuzano (DINCAT), Glòria Canals (DOWN Catalunya), Albert Carbonell (ECOM), Neus Payerol (Federació Catalana d'Autisme), Josep Maria Solanellas (FECETC), Antonio Cabrera (FEDER), Albert R. Casellas (FESOCA), David Bernardo (ONCE Catalunya) i Eva Barta (SMC).

 

Nota de premsa en castellà

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat