Llum verda a la reforma legal que permetrà votar a totes les persones amb discapacitat

destacat

19 d'octubre de 2018.- El 18 d'octubre serà un dia per recordar en la història de la lluita pels drets de les persones amb discapacitat, i en concret, del dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual, trastorns de la salut mental o deteriorament cognitiu.

El Congrés dels Diputat va donar el primer pas en aprovar per unanimitat reformar la Llei del Règim Electoral General (LOREG) del 1985 i donar dret a vot, sense excepcions, a totes les persones amb discapacitat. A falta del tràmit del Senat, es calcula que se'n beneficiaran aproximadament unes 100.000 persones arreu de l'Estat, unes 15.000 a Catalunya, que podran votar a les properes eleccions municipals i europees previstes pel maig de 2019. Si es compleixen els terminis previstos, la reforma de la LOREG entraria en vigor abans del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, que es commemora el proper 3 de desembre. 

"És un dia històric, en tant que la democràcia està a punt d'arribar plenament a les persones amb discapacitat sense cap excepció, ja que podran exercir el seu dret a vot i també podran ser elegides per la ciutadania com a representants", segons el CERMI.  Es tracta, a més, d'un avenç en línia amb el mandat de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i amb un dret polític reconegut internacionalment que mai s'hauria d'haver perdut. Aquesta fita és el resultat de la lluita i perseverant reivindicació del moviment social de la discapacitat que encapçala el CERMI i del qual formem part.

Més informació clicant en aquest ENLLAÇ

 

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat