Les entitats, asfixiades econòmicament per la irresponsabilitat de les Administracions

destacat

La crisi de la FESOCA ha aparegut a la premsa

Barcelona, 14 de novembre de 2017.- El COCARMI vol denunciar públicament l'asfíxia econòmica de les entitats socials de la discapacitat per la irresponsabilitat de les Administracions Públiques implicades en la convocatòria, resolució i pagament de subvencions.

Un exemple dels efectes de l'actual paràlisi administrativa és la situació de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA): els seus treballadors van iniciar ahir una aturada de dues setmanes dels seus serveis per reclamar solucions als impagaments salarials.

D’altra banda, també estan en risc les polítiques d'inserció laboral de les persones amb discapacitat, ja que encara no s’han aprovat les subvencions amb què s’impulsen dins els Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS), que tenen una dotació de 8.400.000 euros. "Per a un col·lectiu com el nostre, que pateix una situació de vulnerabilitat històrica i sistèmica, estem arribant a situacions tan límit que ens recorden els pitjors anys de crisi econòmica que hem patit recentment", afirma Antonio Guillén, president de COCARMI.

Trobareu informació més detallada al pdf adjunt

Les entitats, asfixiades econòmicament per la irresponsabilitat de les administracions

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat