L'accessibilitat cognitiva centra la campanya d'HAccessibilitat al setembre

destacat

Moltes biblioteques tenen la seva secció de llibres en lectura fàcil

21 de setembre de 2017.- Ets una persona amb discapacitat intel·lectual i et costa entendre  els llibres o les aplicacions mòbils? No viatges en metro o autobús perquè t'és difícil d'entendre? No vas sol pel carrer perquè tens dificultats per orientar-te?

Per conscienciar sobre aquesta problemàtica, la campanya HAccesibilidad llançada enguany pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) dedica els mesos d’agost i setembre a recollir les queixes i/o denúncies sobre els problemes i manca d'accessibilitat cognitiva a espais, serveis i productes.

Aprofitant la campanya, el CERMI recorda la necessitat d'impulsar l'accessibilitat cognitiva en documents de caràcter públic i altres àmbits com són els mitjans de comunicació, fent-los plenament accessibles. A més, emplaça a fer ús de les noves tecnologies per aconseguir una accessibilitat cognitiva plena i promoure que els entorns, productes i serveis puguin ser compresos per totes les persones amb discapacitat i, per tant, per tota la societat.

La campanya, que té el seu propi perfil de twitter, @HAccesibilidad, vol conscienciar sobre l'accessibilitat universal com a qüestió de drets humans i lluitar contra les barreres que encara patim les persones amb discapacitat, les quals representen una discriminació i una violació dels nostres drets. La campanya fa èmfasi que tots els productes, béns, entorns i serveis siguin accessibles, d'acord amb els criteris d'accessibilitat universal.

Si et sents discriminat/da perquè et costa entendre els productes i serveis que t'envolten i tens problemes per moure't pels espais públics, tens el dret de denunciar-ho. Ara és el moment!

Com ho pots fer?  A través de: Twitter, seguint el perfil @H_Accesibilidad i utilitzant l'etiqueta #HAccesibilidad; Facebook, clicant "M'agrada" i compartint la pàgina https://www.facebook.com/Horizonte.Accesibilidad.4.12.2017; i correu electrònic, escrivint a horizonteaccesibilidad2017@cermi.es. 

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat