La CEDAW, instrument clau per a la defensa dels drets humans de les dones i nenes amb discapacitat

destacat

Ana Peláez durant la jornada, a la qual van assistir unes 30 persones

La vicepresidenta executiva de la fundació Cermi Mujeres, Ana Peláez Narváez, va oferir l’1 d’abril una formació destinada a dones amb discapacitat que participen en l'estructura associativa del COCARMI, així com al personal polític i tècnic que forma part del teixit associatiu de la discapacitat a Catalunya. L'objectiu de la sessió era potenciar el lideratge i l'empoderament de les dones amb discapacitat a través de l'impuls d'iniciatives amb enfocament de gènere.  

Peláez, que també ostenta la vicepresidència del Comitè per a l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona (CEDAW), va destacar com la CEDAW pot ser un instrument clau per a la defensa dels drets humans de les dones i nenes amb discapacitat ja que una de cada cinc dones al món té algun tipus de discapacitat. A més, la prevalença de la discapacitat és major entre les dones que entre els homes (19,2% entre les dones, 12% entre els homes), la qual cosa fa necessari establir polítiques de destinades a les persones amb discapacitat amb perspectiva de gènere.

A la sessió, en la que van participar 30 persones, es van correlacionar els articles de la convenció de la CEDAW i els de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD) en els diferents àmbits (discriminació, garantia de drets humans i llibertats fonamentals, explotació, violència contra la dona, educació, ocupació, salut, entorn rural, etcètera). També es va abordar com garantir el dret a l'educació, a l'ocupació i a la salut de les dones i nenes amb discapacitat, així com també sobre com afrontar els obstacles que segueixen impedint en la pràctica la seva igualtat davant la llei en relació a les seves relacions familiars.

 

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat