El sector reclama un Codi d'Accessibilitat d'acord amb la normativa internacional i les necessitats reals del col·lectiu

destacat

20 de febrer de 2020.- El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa del col·lectiu a Catalunya, vol fer palesa la seva preocupació per la darrera proposta del Decret del Codi d’Accessibilitat, perquè no s’ajusta a les necessitats actuals del col·lectiu. Alhora, reclama a la Generalitat que incorpori plenament les aportacions de les entitats, i que el text s'ajusti als principis i mandats de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, text d’obligat compliment a l’Estat des de l'any 2008.

Després de la celebració, aquesta setmana, del Consell de Promoció de l'Accessibilitat, en el qual es va presentar la proposta de Decret de Codi d'accessibilitat, el comitè considera que el text, que ha de desenvolupar la Llei d’Accessibilitat i ha estat guardat al calaix durant més de dos anys, no dóna resposta a les necessitats del col·lectiu.

"L'accessibilitat és un requisit imprescindible, una condició prèvia, perquè les persones amb discapacitat puguem exercir plenament els nostres drets, és a dir, viure de forma independent i participar plenament en la societat en igualtat de condicions", afirma Antonio Guillén, president de COCARMI. Per això, el comitè considera que cal més temps per treballar conjuntament en un text que s'ajusti a les necessitats d’avui de les persones.

El Comitè, a més, demana que es destinin els recursos econòmics suficients i necessaris per al desplegament del Codi i, per aquest motiu, torna a posar sobre la taula dues propostes que donarien resposta a les necessitats de finançament: la creació d'un Fons Català per a la Promoció de l'Accessibilitat i destinar el Fons per al Foment del Turisme a millorar l'accessibilitat als establiments i serveis turístics.

Nota de premsa completa al document adjunt

El sector reclama un Codi d'Accessibilitat d'acord amb la normativa internacional...

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat