El sector de la discapacitat demana tenir una especial cura del col·lectiu en les mesures de contenció de la pandèmia

destacat

Sala d'un hospital de dia

 

Barcelona, 13 de març de 2020.- El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa del col·lectiu a Catalunya, demana a les autoritats públiques, així com als professionals que atenen les persones amb discapacitat, que tinguin una especial cura d’aquest col·lectiu en totes aquelles mesures que s’estan prenent per intentar contenir la pandèmia del coronavirus.

“Som conscients que el nostre sistema sanitari està actualment desbordat i treballa molt per sobre de les seves possibilitats. Per això ens posem a la seva disposició a l'hora de gestionar aquesta crisi de salut pública i evitar que les persones amb discapacitat quedin desprotegides o sota una major exposició als efectes de la pandèmia”, exposa el president del comitè, Antonio Guillén.

Així mateix, el comitè recorda que cal garantir l’aplicació de mesures d'accessibilitat, especialment pel que fa als continguts informatius de les autoritats públiques, per exemple, amb l'edició de materials en lectura fàcil i llenguatge entenedor, subtitulant vídeos així com garantint la interpretació en llengua de signes de les rodes de premsa emeses en directe.

El COCARMI també se suma a les demandes fetes en el mateix sentit pel Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat, CERMI, del qual forma part.

El CERMI reclama a los poderes públicos una protección reforzada de las persones con discapcidad

 

 

 

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat