El COCARMI reclama que l’aplicació de la Llei d’igualtat vetlli pel dret a l'accessibilitat

destacat

Dona en cadira de rodes conversa amb una altra en una oficina

Demanem mesures per combatre la violència de gènere contra les dones amb discapacitat i recollir dades sobre el fenomen per poder adoptar decisions més coherents

24 de gener de 2022.- El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa del col·lectiu a Catalunya, va reclamar dies enrere a la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que es garanteixi el dret a l'accessibilitat en el desplegament i implementació de la Llei d'igualtat de tracte i no discriminació, alhora que s'incloguin mesures de prevenció i de lluita contra la discriminació múltiple i interseccional, és a dir, quan es pateixen situacions de discriminació per diferents característiques de la persona, especialment en relació a les dones amb discapacitat i/o problemes de salut mental.

Aquesta petició va tenir lloc en una reunió de la consellera i el seu equip amb una delegació del COCARMI encapçalada pel seu president, Antonio Guillén.

"La manca d'accessibilitat és el principal obstacle per poder participar en igualtat de condicions de la vida en comunitat. I això fa impossible que puguem escollir lliurement on, com i amb qui volem viure", va comentar Antonio Guillén durant la trobada. "A més, cal un règim sancionador contundent i dissuasiu; si no, la llei serà paper mullat", va afegir Guillén.  

En la trobada també es va demanar que, per combatre la violència de gènere, s’incloguin mesures específiques per a les dones amb discapacitat. En aquest sentit, es va reclamar que els serveis d'acollida i d'atenció a les víctimes i els mecanismes de denúncia siguin accessibles i confidencials. Alhora, es va insistir perquè els funcionaris policials, de justícia, de serveis socials i de salut tinguin formació específica sobre prevenció i detecció de violència i abusos contra les persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental.

D'altra banda, es va posar de manifest la manca de dades estadístiques sobre les persones amb discapacitat. "La realitat de les persones amb discapacitat està oculta perquè no es recullen dades sobre les situacions de violència i discriminació que patim cada dia. Cal revertir aquesta situació per conèixer la nostra realitat i poder fer polítiques públiques més coherents", va assenyalar el president de COCARMI.

 

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat