El COCARMI reclama a la Guàrdia Urbana de Barcelona que no discrimini els agents amb discapacitat

destacat

Àngel Gómez-Quintero, president de l'Associació per la Integració Laboral de Mossos d'Esquadra amb Discapacitat; Antonio Guillén, president de COCARMI; Vicenç Flores, president de l'Associació per la Integració Laboral de Policies Locals amb Discapacitat.

12 d'abril de 2019.- El COCARMI reclama a l'Ajuntament de Barcelona i a la Guàrdia Urbana que adaptin el reglament sobre segona activitat del cos a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, anul·lant el seu contingut discriminatori envers determinades situacions de discapacitat.

Per això, dóna tot el seu suport al Vicenç Flores, agent de la Guàrdia Urbana expulsat del cos el 2010 i que, després de passar per diferents instàncies nacionals i internacionals, ha fet arribar el seu cas fins al Comitè de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Actualment, Flores presideix l'Associació per a la Integració Laboral de Policies Locals amb  Discapacitat.

En un dictamen de 2 d'abril, el Comitè de Nacions Unides considera que aquest agent va ser discriminat per la seva situació de discapacitat quan va ser expulsat i no va poder accedir a una segona activitat en aplicar-se-li un reglament, el que regula la segona activitat de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que és contrari a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, d'obligat compliment des que va ser ratificada per l'Estat Espanyol el 2008.

Llegiu la Nota de Premsa completa al pdf adjunt

 

El COCARMI reclama a la Guàrdia Urbana de Barcelona que no discrimini els agents amb discapacitat

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat