El COCARMI aprova en assemblea la incorporació de la Federació Catalana d’Autisme i FEDER a Catalunya

destacat

Moment en què l'assemblea, telemàtica, va aprovar les dues noves incorporacions

27 de juliol de 2021.- L’assemblea general extraordinària del COCARMI celebrada ahir va aprovar la incorporació de dues noves federacions: la Federació Catalana d’Autisme i la delegació catalana de la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER).

Amb aquesta incorporació el comitè reforça la seva vocació de ser altaveu i abraçar les noves formes de discapacitat que estan emergint amb força a la nostra societat i ser la plataforma que aglutina la diversitat, l'heterogeneïtat i la pluralitat del col·lectiu de la discapacitat a casa nostra.

Així, des d’ahir són ja 12 les federacions integrants del comitè i s’amplia l’abast de col·lectius representats directament per la nostra entitat “per aconseguir una societat més justa i participativa i que des de la política es posin en marxa iniciatives que millorin la nostra qualitat de vida”, segons va dir el president del comitè, Antonio Guillén, en donar la benvinguda a les noves entitats, tot i que “no som en un bon moment, amb retallades directes” i “molts serveis que no es poden cobrir”. En tot cas, amb més entitats “esperem tenir mes força”, va dir.   

 A més, són entitats amb dues realitats que fins ara no estaven integrades de forma directa i específica, la dels trastorns de l’espectre de l’autisme (TEA) i la de les malalties minoritàries i tota la seva vessant sanitària, “que no teníem tan presents” i que complementa molt bé la diversitat de discapacitats a les quals dona veu el comitè. 

Marta Campo i Consol Ibáñez, en nom de la Federació Catalana d’Autisme, i Antonio Cabrera i Anna Ripoll, en nom de FEDER a Catalunya, van assistir com a convidats en la part final de l’assemblea per presentar les seves entitats. La Federació Catalana d’Autisme representa 26 entitats que representen 1.800 famílies i unes 5.400 persones. Quant a FEDER, que té  390 entitats a nivell estatal, representa a Catalunya a 66 associacions i a unes 9.000 persones associades.

 

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat