Coneixes el nou símbol d'accessibilitat universal impulsat per l'ONU?

destacat

Nou símbol e l'accessibilitat universal

23 de novembre de 29017.-  Ara fa gairebé tres anys, l'Organització de les Nacions Unides (ONU) va convidar a tota la societat a adoptar una nova mirada sobre la discapacitat, que deixés enrere la imatge estàtica que fins aquell moment transmetia el pictograma que tots coneixem de la cadira de rodes i es passés a una imatge de dinamisme i que posés l'accent en l'accessibilitat més que en la discapacitat.

Fruit d'aquesta invitació es el nou símbol d'accessibilitat, que es va donar a conèixer a finals de 2015; en ell apareix una figura humana amb els braços oberts que representa la inclusió per a les persones de tots els nivells i a tot arreu. La figura està connectada per un cercle que simbolitza l'abast global i l'harmonia entre els éssers humans a la societat. A més, el símbol representa l'esperança i la igualtat d'accés per a tothom. El disseny és obra la Unitat de Disseny Gràfic del Departament d'Informació Pública de l'ONU a Nova York i vol que, mica en mica, el seu ús s'estengui i acabi sent universal i reconeixible arreu del món.

Per aquest motiu, us convidem que l'aneu incorporant a les vostres comunicacions, documents i activitats i feu també pedagogia del seu significat, reflex alhora de tot un canvi de mentalitat i de paradigma sobre la discapacitat. 

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat