Condemnem les presumptes agressions sexuals a una noia de 16 anys amb discapacitat a Rosselló

destacat

Puny tancat colpejant una paret

30 de setembre de 2021.- Arran de les presumptes agressions sexuals aquest cap de setmana a una noia de 16 anys amb discapacitat a la població del Rosselló, al Segrià, el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa del col·lectiu a Catalunya, vol expressar el seu més absolut rebuig i condemna pels fets denunciats. Alhora, ofereix a la víctima i a la seva família tot el seu suport amb les accions que duguin a terme.

"La violència de gènere és un fenomen estructural que s'agreuja en el cas de les dones amb discapacitat, ja que estan exposades a un major risc de patir violència en comparació amb les dones sense discapacitat. Hem de posar-hi remei, perquè les situacions de violència de gènere que s'exerceixen contra les dones i les nenes amb discapacitat estan assolint xifres alarmants", alerta Antonio Guillén, president del Comitè. Segons les dades analitzades en la Macroenquesta de Violència contra la Dona de 2019, el 40,4 per cent de les dones amb discapacitat han patit algun tipus de violència per part de la seva parella; i un 20,7 per cent havia patit violència física o sexual. Fora de l'àmbit de la parella, el 17,2 per cent de les dones amb discapacitat han patit violència física i el 10,3 per cent violència sexual.

En aquest cas, tractant-se d’una noia menor d’edat, el Comitè reclama a totes les institucions públiques vinculades a l’atenció a la infància i l’adolescència la màxima cura i protecció del col·lectiu més vulnerable entre els vulnerables, els nens i nenes amb discapacitat i/o problemes de salut mental. Si els infants en general tenen menys recursos que la població adulta per fer front a l’assetjament i les agressions, en el cas dels infants amb discapacitat i/o problemes de salut mental encara són més limitats a causa del seu aïllament i dependència.   

El COCARMI ressalta la importància de la prevenció de la violència cap a la infància com a factor clau per impedir situacions com aquesta, per la qual cosa reclama que es dissenyin estratègies i accions preventives per evitar la violència cap a nens i nenes amb discapacitat i/o problemes de salut mental, orientades als infants, la família i la societat. Especialment cal incidir en la sensibilització en el respecte a la diversitat de la societat, en l'eliminació de prejudicis i falta de coneixement i comprensió de la discapacitat, així com també d'actituds derivades de la intolerància a qui és diferent.

 

 

 

Macroenquesta sobre violència contra la dona 2019

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat