Ana Peláez, candidata d'Espanya al comitè de l'ONU per a l'eliminació de la discriminació contra la dona

destacat

Ana Peláez

6 d'abril de 2018.- Ana Peláez ha presentat la seva candidatura per ser membre del comitè de Nacions Unides per a l'eliminació de totes les formes de discriminació envers les dones (CEDAW en les seves sigles angleses), unes eleccions que tindran lloc a la seu de Nacions Unides a Nova York el 7 de juny.

Ana Pélaez, cega de naixement, és actualment consellera executiva de relacions internacionals i expansió exterior de l'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE), així com vicepresidenta executiva de la Fundació CERMI Mujeres i vicepresidenta del Fòrum Europeu de la Discapacitat (EDF), on està al capdavant del Comitè de Dones.

Per a Peláez, la seva candidatura "és una oportunitat històrica perquè les dones amb discapacitat puguem ser visibles al si de l'òrgan de Nacions Unides encarregat de la lluita contra la discriminació de les dones, reafirmant la nostra identitat com a part de les dones i portant la discapacitat més enllà del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat (CRPD), cosa que no s'ha aconseguit mai". 

De fet, les dones amb discapacitat mai han estat representades en els 37 anys d'història del Comitè CEDAW, i l'Ana Peláez vol acabar amb aquesta absència, més si tenim en compte que, segons l'ONU, es calcula que una de cada cinc dones al món viu amb una discapacitat, el que equival a, com a mínim, 600 milions de dones i nenes amb discapacitat.

Tot i que són els representants dels 189 estats membre de l'ONU els que votaran, el paper de la societat civil és molt rellevant en tot el procés, ja que pot influir en la posició dels diferents països. Per aquest motiu, us convidem a donar suport a la seva candidatura. Podeu consultar com fer-ho accedint a la seva pàgina web clicant AQUÍ

 

Pàgina web de la candidatura

Contacte premsa

Tel. 932289368

secretaria@cocarmi.cat